Автобусни пътувания из Гърция – пътешествие през историята

Екскурзия до Гърция е просто едно незабравимо приключение, което дълго ще остане в главата ви. Знаете ли как да направите пътешествието си максимално завладяващо и интересно? Какви места е препоръчително да бъдат видени и кое е добре да се посети? Ще ви кажем това-онова за местата, които бихте предпочели да видите.

Най-големият порт – кавала на Бяло море, в северната част на Гърция. Кавала е най-посещаваното местенце за разхождане на почиващите поради красотата си, най-вече в нощните часове. А, по която и улица да тръгнете, тя ще ви отнесе до подножието на планината Символос, на който върха, на която се намира известната забележителност на Кавала – старовизантийската крепост. Към настоящият момент се предлагат доста турове до Кавала , основно с автобус. Цената е около 100 Евро, за тази сума всяка фирма предлага най-разнообразен набор от екстри и услуги.

Делфи – гръцки град намиращ се в югозападната половина на Южната ни съседка. Известността на това място се дължи на намиращия се тук храм с оракула на бог Аполон. Града е разположен в подножието на Парнас планина, където според митовете е обитавал бог Аполон. Обикновено се организират екскурзии включващи няколко града, като в това число и Делфи. Ако сред тези туристически дестинации няма острови, екскурзиите могат да бъдат провеждани с автобус. Цената за подобно пътешествие през няколко градчета е към 100-150 EUR.

Катерини е едно от предпочитаните местенца за отдих и екскурзии за почиващи от цял свят. Най-голямата забележителност в Катерини е Олимп. Освен Олимп в градчето има и още няколко наистина много интересни паметници на гръцкото минало. Имащите желание лесно могат да си изберат по-подходящ за тях маршрут (най-често с автобус) за към осемдесет – сто Евро.

Акрополът със сигурност е най-известното място в южната ни съседка. Акропола се възвисява над Атина и безмълвно напомня на всеки, който го разгледа за античната гръцка цивилизация. Близо до монумента се намира и храм на богиня Атина. Според легендите, богинята е била лишена от крилата си, за да може винаги да остане на тази земя. Ако все пак решите да си направите екскурзия в южната ни съседка, горещо препоръчваме да отидете до гръцкия Акропол, понеже мястото е незабравимо и уникално.

Автобусни екскурзии се правят постоянно в туристическия сезон, а цената е към 100-150 EUR като това зависи от фирмата и условията.