Невероятна и здравословна пица

pizza

Винаги, когато човек се замисли за пица първото идващо му на ум, задължително е „нездравословна”. Пицата също може спокойно да стане значително полезна, в зависимост от съставките и това как се прави.

Рецептата за здравословна вкусна пица е значително проста и се свежда до избора на точните съставки. Преди да почнете да се притеснявате за гарнитурата, необходимо е да се замислите за тестото. Ще намерите най-различни типове тесто, но тесто без глутен ще гарантира, че всеки ще може да се радва на Вашето труд. За огромно съжаление голям брой от тестото за пица с липса на глутен имат един проблем – ужасни са на вкус. Тестото за пица с липса на глутен стандартно е твърде тестливо или пък много хрупкаво и ронливо. Откриването на баланса между 2-те е понякога доста трудно. Правилната рецепта е точно тази, която включва различни типове брашно например брашно тапиока, сорго брашно или кафяв ориз. Допълнителни съставки като морска сол, кафява захар, зехтин и оризов оцет ще добавят вкус към тестото и ще намалят изсъхването твърде много.

Щом като свършите с тестото можете спокойно да започнете с гарнитурата – дебела или тънка, квадратна или кръгла. Правилната рецепта е точно тази, която не прави гарнитурата суха твърде много. Печете докато тестото се набухне, точно тогава извадете и добавяте останалите елементи. Сосчето за пицата е несъмнено значително важен. Спокойно можете да намерите органични сосчета за разкошна пица през интернет и в различни специализирани в сферата магазини. Бихте могли да си го приготвите сами, като закупите точните доматки, сложите билки и чесън и смелите в кухненски робот. Вие сами определяте гъстотата на сосчето и какви точно подправки ще се ползват, като всичко това може спокойно да ви даде по-пикантен или по-сладникав вкус. Ползата от домашно изготвен сос е това, че не се образуват големи нива на натрий или захар, съдържащи се в сосовете от буркани.

Що се отнася до сиренцето – моцарела или козе сирене са обичайните. Бихте могли да позлвате много или малко. Съществуват варианти, като ползват мляко с ниска масленост, като така се избягва голямото количество на мазнини, от което просто нямате никаква нужда. Сиренцето трябва да покрива колкото се може повече от пицата, осигурявайки Ви чудесния вкус, който търсите. Гарнитура могат да бъдат зеленчуци, започвайки от броколи и се стигне до краставички. Използването на повечко различни всеки път би ви помогнало да намерите на кои точно от тях да се доверявате повечко.

Поставете абсолютно всичко това в печката, докато сиренцето се разтопи и се получи вкусна, здравословна пица, която сте създали от нищото.

Ако всичко това ви се струва трудно, можете спокойно да се доверите изцяло на Мелниците и техните невероятни пици с опция за доставяне до вашия собствен дом!

Посетете сайта ни: https://www.knight.bg/superfood