панелни-апартаменти-в-софия

7 стъпки при избора на жилище в Столицата

Ако случайно вече сте на етап реално да вземете жилище в Столицата, пред вас са на лице стъпки, които ще бъдат същевременно интересни, но несъмнено и ще отнемат от нашето време.

7 стъпки при избора на жилище в Столицата
Стъпки при избор на панелен апартамент в София

Приятно е защото търсите къде да заживеете, което като цяло е свързано с нови изживявания, ново начало, със сигурност нов начин на живот. Не е лека задача да се набележат голям брой апартементи, от които трябва да редуцирате броят до не много, а точно след това, е добре да проверите абсолютно всеки 1 от апартаментите. Важната препоръка, която трябва да знаете, че панелните апартаменти също са добър избор за нов имот.

Този етап е първата стъпка при намирането на чисто място за живот в София.
Ще бъде доста леко да стигнете до момента, в който ще бъдете готови да изберете апартамент, ако сте наясно с всяка стъпка. Ето седем елементарни етапа как да изберете апартамент в Столицата:

 1. Изберете местност
  Първата стъпка е да намерите квартал където мислите, че желаете да живеете. Районът диктува и е главния фактор при вашето търсене. На края не е по силите ви да погледнете всички апартаменти, в района в който желаете да започнете нов живот. Избирането на местоположение се води от това къде по-точно се намира работата ви и на вашата половинка. Наистина ли в този квартал има наистина добри училища и детски градини за вашите деца. Не на последно място е важно реално дали разполага с Метро.
  2.Уточнете как трябва да изглежда вашия собствен апартамент
  Точно какъв тип жилищна сграда предпочитате? Сграда,в която можете да достигнете използвайки стълби (на по-ниските етажи) или просто жилищна сграда с асансьор и сграда на по-висок етаж?
  Наистина ли нужда от място за паркиране? Научете реално дали паркингът е включен и ако не, реално дали е на лице и каква е цената му.
  Малко след това се замислете за всичко това, от което вие имате никаква нужда да се намира приблизително до апартамента, без значение дали такива са хранителни магазини, метро станции, паркове за деца, университети, места за децата ви, ресторанти за бързо хранене, главни улици или нещо друго. Вземете решение точно колко време ще е нужно да пътувате.
  Вие сами също така ще желаете да изберете големината на вашия апартамент, относително колко кв.м. да бъде той.
 2. Уточнете какво реално можете да отделите като пари за него
  Едно е да знаете точно какво искате, но дали можете да закупите такъв апартамент?
  Съществуват няколко елементарни съвети, и те ще ви помогнат да изчислиш реалният бюджет за покупка на жилище в София. 1-то препоръчва да отделите 50% от постъпленията си за жилището за основни разходи, мобилен телефон, застраховки, комунални услуги и храна, двайсет% процента на заема за партамента, спестявания и за инвестиране и тридесет процента% за ежедневни плащания за неща като пътувания, кино, купуванеи молове.
 3. Направете много бързо търсене из сайтовете за имоти
  Точно сега е ценното време да узнаете какво е на разположение, къде е и колко му е цената. За целта бихме могли да влезете в сайт на Агенция, например сайта на Агенция за имоти КА5 за даване под наем или потърсете уебсайтове за онлайн имоти. Направете списък на апартаменти, и те да съберат всичко от твоите условия.
 4. Направете проверка на всичко до тук
  Точно сега сте наясно какво искате. Плюс това вече сте изготвили и финансов преглед на вашите разходи.
 5. Погледнете отзивите
  Хубаво е да посещавате само имоти, където си заслужават отделеното време, ето защо направете онлайн проверка на изображения на всички потенциални имоти в списъка ви. Безсъмнение този процес е в състояние да ти е от полза да премахнеш някои които не са били потдържани правилно или са на много шумно място.
 6. Прегледайте набелязаните от теб имоти в София
  Преминахте през важните стъпки, и сега е точното време да посетите финалистите във вашия списък апартаменти. Щом го направите, усетете точно как се чувствате, когато стъпите в този апартамент.Това означава, че ви е удобно, когато се разхождате по агента,продавача трябва да изглежда приятелски настроен към нас. Хубаво е да си представите, че живеете в точно този имот в Столицата.